Wandelroutes met hond via Staatsbosbeheer

Wandelen met je hond

Op zoek naar een leuke wandelroutes met hond? Wist je dat je via Staatsbosbeheer  per provincie leuke wandelroutes kunt zoeken? Bovenaan in het scherm bij Staatsbosbeheer kun je de activiteit en provincie aanklikken. Kies voor wandelen en de gewenste provincie, vervolgens kun je de filter ‘hond toegestaan’ in de linkerkolom aanvinken. Dan krijg je een lijst met leuke wandelroutes en het aantal kilometers in beeld!

Veel honden vinden het heerlijk om naar de bossen te gaan, in weilanden te lopen of gewoonweg naar buiten te gaan. De dagelijkse rondjes met de hond om de energie kwijt te raken en de behoeftes te kunnen doen zijn natuurlijk ook van belang. Daarnaast is het leuk om regelmatig andere wandelroutes met hond te verkennen.

Bospaadje om de hoek
Daar sta je dan bij de deur met je goede bedoelingen. Je hond springend en hijgend van enthousiasme om naar hetzelfde weiland of bospaadje om de hoek te gaan. Je zou kunnen denken dat een keer een andere wandelroute geen gek idee is. Houd er dan wel rekening mee dat honden net als wij gewoontedieren zijn. Routine, controle en voorspelbaarheid zijn hierbij belangrijk om stress en angst tegen te gaan. Kan jouw hond goed tegen prikkels van buitenaf, dan is het juist leuk om verschillende wandelroutes met hond uit te proberen. Is je hond wat angstiger en hebben de vele prikkels een negatieve invloed? Dan is dezelfde wandelroute echt geen probleem.

Jouw trouwe viervoeter vangt namelijk, ook bij dezelfde routes, elke keer andere prikkels op. Andere honden, konijnen, katten, geuren, bloemen of het weer dat constant anders is. Voor je hond zijn de aspecten van de wandelroute steeds anders. Het gaat met name om de bekende omgeving, een keer een ander zijspoor pakken is zeker geen probleem. Kan jouw hond wel goed tegen prikkels van buitenaf, dan kan een compleet nieuwe route een waar paradijs zijn.

Wandelroutes met hond via Staatsbosbeheer
Durf je het wel aan om wandelroutes met hond uit te proberen en ben je zelf toe aan iets anders? Via Staatsbosbeheer kun je per provincie leuke wandelroutes zoeken. Bovenaan in het scherm bij Staatsbosbeheer kun je de activiteit en provincie aanklikken. Kies voor wandelen en de gewenste provincie, vervolgens kun je de filter ‘hond toegestaan’ in de linkerkolom aanvinken. Dan krijg je een lijst met leuke wandelroutes en het aantal kilometers in beeld.