Vuurwerkangst

Aan het einde van het jaar zijn de knallen en flitsen door vuurwerk weer te horen. Bij sommige honden en katten veroorzaakt dit veel angst of stress. Om ze te kalmeren zijn er vele verschillende producten te verkrijgen; tabletten, druppels (pipetjes), halsbanden en zelfs shirts. We leggen jullie de verschillen uit.

Beaphar No Stress
No Stress tabletten: Beaphar No Stress-tabletten zijn geschikt voor onrustige honden en katten die last hebben van de jaarwisseling (vuurwerk), onweer, alarm, enz.  op natuurlijke basis met onder andere citroenmelisse en hop. De tabletten hebben een korte krachtige werking en kalmeren zonder te versuffen. Geschikt voor alle honden- en kattenrassen en alle leeftijden.

Beaphar No Stress druppels (pipetjes) stimuleren goed gedrag en verminderen stress bij honden en katten. Deze druppels bevatten Valeriaanextract; een natuurlijk middel met een kalmerende werking. Het micro-ingekapselde extract komt langzaam vrij en is 1 week werkzaam. No Stress druppels zijn te gebruiken bij overmatig blaffen en janken, miauwen en sproeien, verlatingsangst, kennel- en dierenartsbezoek, reizen, onweer, vuurwerk, vernielingen en ongewenst territoriumgedrag. Geschikt voor alle honden- en kattenrassen en alle leeftijden.

Wanneer pipetten en wanneer tabletten?
In de aanloop naar oud & nieuw wordt er vaak al vuurwerk afgestoken. In deze gevallen adviseren wij No Stress pipetten. Deze pipetten werken een week en mogen wekelijks herhaald worden. De tabletten kunnen het beste op de dag van de jaarwisseling zelf gebruikt worden; ze hebben een korte krachtige werking. Voor zeer nerveuze dieren kunnen de tabletten ook als aanvulling op de druppels gebruikt worden, bijvoorbeeld als extra op oudejaarsavond wanneer de knallen het heftigst zijn.

Voor katten is er ook een speciale verdamper. De elektrische No Stress Verdamper kalmeert katten op eenvoudige wijze. De verdamper verspreidt natuurlijke extracten van valeriaan en lavandin. Een vulling (30ml) vermindert stress en ongewenst gedrag gedurende 4 weken. Plaats deze verdamper in een ruimte waar de kat het meeste verblijft (slaapplaats).

Thundershirt
Een speciaal shirt voor angstige, stressvolle honden. Het Thundershirt gaat gemakkelijk aan en zorgt voor een constante druk op de romp van de hond. Deze druk heeft een enorm kalmerende werking voor de meeste honden.

Gebruik Thundershirt voor:
-Angst voor onweer
-Auto- of reisangst
-Scheidingsangst
-Angst voor hondenhok
-Trekken aan de lijn
-Problemen met blaffen
-Reactiviteit
-Algemeen training gereedschap
-Angst voor geluid

Verkrijgbaar in de maten S tm XL


Extra tips bij vuurwerkangst

Zorg voor een eigen plek: nergens heen kunnen als dieren angstig zijn, maakt de situatie vaak alleen maar erger. Zorg er daarom voor dat het normale veilige plekje (bijvoorbeeld mand, bench, nachthok, etc.) van uw dier toegankelijk is en laat het dier met rust als hij zelf een andere plekje gevonden heeft.
Verminder het effect van knallen/lichtflitsen: dieren kunnen bang zijn voor zowel geluiden als lichtflitsen. Je kunt ze helpen door ramen en deuren te sluiten (geluid dempen). Zorg voor een goed verlichte ruimte, de flitsen zijn dan minder fel. Ook het aanzetten van radio of tv biedt afleiding.
Negeren: troosten bij angstig gedrag wordt vaak ervaren als een beloning voor de angst. De kans bestaat dat het gedrag herhaald wordt. Negeren is NIET praten, maar ook NIET kijken. Blijf verder kalm en probeer zoveel mogelijk de normale routines te volgen.

Chippen: Mocht uw huisdier onverhoopt weglopen, wordt door de chip het terugvinden vergemakkelijkt. Let op dat de gegevens up-to-date zijn bij de Nederlandse Databank Gezelschapsdieren: www.ndg.nl.