Februari: maand van het gebit!

Wist u dat 70% van de katten en zelfs 80% van de honden ouder dan drie jaar last heeft van gebitsproblemen?

Deze problemen worden veroorzaakt door tandplak en tandsteen en dat zorgt voor veel verborgen pijn. Februari is daarom de maand van de gebitsverzorging.

Hoe kunt u nu het beste het gebit van uw hond of kat verzorgen? Wij geven enkele tips. Twijfelt u? Kom kan naar ons maandelijkse spreekuur van de dierenarts en laat het gebit gratis checken!

Gebitsverzorging
De gevolgen van een slechte verzorging zijn ernstige tandvlees-ontsteking en verlies van kiezen en tanden. Ontstoken tandvlees is pijnlijk en de betrokken bacteriën kunnen hart, lever en nieren beschadigen.

Wat kan je doen?
Controleer regelmatig de tanden van je huisdier. Check op rood of gemakkelijk bloedend tandvlees, slechte adem, bruine aanslag op tanden en kiezen, speekselen, losse tanden/kiezen en eénzijdig kauwen. Ziet u één of meerdere van deze verschijnselen, neem dan contact op met de dierenarts.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Poetsen van het gebit is daarom belangrijk. Nu snappen wij dat dit in de praktijk niet altijd gebeurd. Je kan je huisdier ook helpen door ze op de juiste snacks te laten kauwen. Voor een hond bijvoorbeeld een goed kauwbot of een hertengewei en voor de kat zijn de Whiskas Dentabites een goed alternatief.