Je kat leren apporteren!

Je kat leren apporteren, fun voor kat en baasje!

Bij apporteren wordt er meestal gedacht aan honden. Een knuffeltje, stok of bal weggooien en jouw hij komt deze met liefde en plezier terug brengen. Maar niet alleen honden houden van apporteren. Er zijn vele dieren die apporteren kunnen waarderen. Dit keer focussen wij ons op jouw kat leren apporteren. En sommige katten vinden dit erg leuk!

Soorten en maten

Kattenspelletjes zijn er in vele soorten en maten. Maar apporteren met de kat is niet iets waar vaak over gesproken wordt, maar het is wel leuk om de interactie aan te gaan met je kat. En die interactie aangaan met je kat is niet altijd even makkelijk. Nou geven niet alle katten om apporteren, net zoals niet alle mensen van mens-erger-je-niet houden. Het is echter de moeite waard om het te proberen.

Een leuk samenspel

Zoals eerder gezegd is je kat leren apporteren leuk voor zowel de kat als het baasje. Dit omdat je de interactie aangaat met je kat en echt iets samen kan doen. Het is niet alleen leuk om samen iets met je kat te doen, apporteren heeft ook nog eens een doel. Het versterkt de onderlinge band en het verbetert de conditie van je kat.

Kat leren apporteren

Op het eerste gezicht lijkt je kat leren apporteren niet heel natuurlijk. Toch zijn katten het gewend om prooien in de bek te dragen. Het jagen op, het dragen van,  en terugbrengen van het speeltje zal daarom snel natuurlijk aanvoelen. Daarom is dit ook vrij eenvoudig aan te leren, het vergt alleen wat tijd. Maar hoe doe je dit dan? Pak het favoriete speeltje van je kat, trek zijn aandacht goed en gooi het weer weg. Doordat je zijn aandacht hebt getrokken, zal hij er sneller achteraan rennen en het in zijn bek dragen. Je kan dit het beste twee keer per dag tien minuten doen.  Geef je kat ook complimentjes en geef een traktatie als hij iets goed gedaan heeft. En probeer je kat het gevoel te geven dat het zijn idee was, dat is ook een enorm compliment voor een kat.

Blijkt je kat het toch niet zo leuk te vinden en gaat hij liever door het huis rennen, zodat je erachter aan sprint. Probeer dan dat! Ook nog eens goed voor de eigen gezondheid, conditie en humeur.