Menu
EUR
 • Alles voor het dier
 • Meer dan 70 jaar ervaring
 • Persoonlijk advies van experts

Over ons

Welkom bij Smulders Diervoeders


Al ruim 70 jaar is onze winkel een begrip in de regio. Allereerst mijn opa en oma, Johannes (Has) en Anna Smulders. In de tijd dat zij het bedrijf startte, was het een graan- en meelhandel, compleet met molen. De molen is in de oorlog helaas verloren gegaan, maar het bedrijf bleef bestaan.

In 1973, na het overlijden van mijn opa, nam mijn vader Tonny Smulders samen met zijn vrouw Toos, het bedrijf over. Mijn vader richtte zich met name op de boerenbedrijven rondom Schijndel, mijn moeder nam de winkel op zich. Daarin verkochten ze vogel-, honden-, kattenvoer en kunstmest. Ruim 30 jaar hebben zij het bedrijf succesvol voorgezet. Ze gingen met hun tijd mee en zorgden ervoor dat zowel de particulier als de grootafnemer terecht kon. Een mooi bedrijf in de ankers. Zonde om daar niets mee te doen dacht ik, Karin Smulders, de derde generatie Smulders. In 2010 nam ik, Karin Smulders het bedrijf over van mijn ouders. Hopelijk kan ik, net zoals mijn ouders, een mooi bedrijf voortzetten.

November 2019
vlnr: Zoë van Oorschot (dochter Karin Smulders), Karin Smulders, Loïs Jansen (dochter Miranda Smulders), Miranda Smulders, Annie Verhoeven (zus van Tonny Smulders), Toos Smulders, Gijs Jansen (zoon Miranda Smulders) en Tonny Smulders.

Annie Verhoeven staat mee op de foto omdat zij is geboren in het jaar dat Opa Smulders het bedrijf heeft opgestart, 1950.

Voor de oplettende lezer...In 2025 wordt tante Annie 75 en zullen wij dus 75 jaar bestaan :)!

 


Regiofunctie

In de loop van de jaren is de winkel zowel van de binnen- als de buitenkant veranderd. Inmiddels zijn er wellicht wat minder boerenbedrijven, huisdieren worden steeds populairder. Onze winkel heeft een ruime regiofunctie en biedt een uitgebreid assortiment voor alle soorten dieren: hond, kat, vogel, paard, pluimvee, geit, varken, etc. Zowel particulieren als grootverbruikers (boerenbedrijven, maneges, kinderboerderijen, dierentuinen), zijn bij ons van harte welkom. We hebben de winkel in Schijndel én een webshop.

Specialist: een goed advies!

We werken met een klein gespecialiseerd team. We hebben allemaal de juiste opleiding genoten om een deskundig en passend advies te geven. Hiervoor hebben we onder andere de opleiding HealthCoach afgerond. Dat betekent dat we je optimaal kunnen begeleiden en adviseren over het welzijn van het (huis)dier. Daar waar nodig vinden wij voor je de weg naar de juiste specialist.

Ons team

  Ariane
Onze alleskunner en gediplomeerd Pet Health Coach. Wij hebben nog niet ontdekt over welke dieren ze niets weet. Daarnaast ook creatief waardoor ze veel van onze workshops leidt.
    Samantha
Wie kent ze niet ;). Goedlachs en altijd gezellig. Paarden zijn haar favoriet. Binnenkort ook gediplomeerd Pet Health Coach...tot die tijd.... weet ze eigenlijk ook alles ;). 

 

  Saskia 
Hondentrimster en allesweter over de hondenvacht en verzorging. Ze kan je uitgebreid en passend advies geven. Ook Saskia is bezig met de opleiding tot Pet Health Coach.
   
Karin
De 3e generatie en dochter van Tonny en Toos. Zie je haar niet in de winkel, dan is ze druk achter de schermen bezig. Haar taak: het voor mens en dier zo fijn mogelijk te maken!

 

  Tonny
De 2e generatie. Zijn vader was onze grondlegger. Eigenlijk allang met pensioen, maar stilzitten kan hij niet. Je ziet 'm nogal eens rondscheuren in z'n vracht-wagentje of op de heftruck.
   
Toos
Ooit wel eens die lekker appeltaartlucht in onze winkel geroken? Dat is haar schuld. De koffie is altijd klaar. Op de achtergrond altijd bezig met hand- en spandiensten.


 
Last but not least.....onze onmisbare hulpjes!

 

Loïs 
Veel mensen hebben haar al gezien...lekker bijdehand en komt graag 'tante Karin' helpen in de winkel. Wij zeggen... jong geleerd is oud gedaan.

    De 4e generatie
Jullie zullen ze vaak treffen in de winkel. Soms om te helpen, maar vooral vaak om alle viervoeters te knuffelen!

 

Onze services

Naast ons advies bieden we u nog verschillende services:

 • Hondenbadkamer
  Onze winkel beschikt over een hondenbadkamer. Een ruimte speciaal ingericht om uw hond goed te kunnen verzorgen en wassen. U kunt dit zelf doen of dit laten doen door een ervaren trimster.

 • Graveren
  Wij hebben onze eigen graveerservice. Dat betekent dat we zelf kunnen voorzien in allerlei soorten penningen, messing platen en labels. We hebben een groot assortiment in verschillende vormen. Denk hierbij aan honden- en kattenpenningen, labels voor op zadels en hoofdstellen, stalplaten en messing platen voor bijvoorbeeld een bench, brievenbus of (voor)deur. Het graveren is klaar terwijl u wacht. Liever online bestellen? Ook dan kan!

 • Speelotheek
  Check eens onze Speelotheek voor honden! Spelen is erg belangrijk voor honden. Het daagt ze geestelijk uit, verbetert hun vaardigheden en houdt ze fysiek lekker bezig. Maar welke puzzel of speeltje is nu geschikt voor jouw hond? En houd ik mijn hond enthousiast? Door te variëren met speelgoed en puzzels! Daarom onze Speelotheek. Klik hier voor meer informatie.

 • Sparen voor korting
  Trouwe klanten belonen wij graag! Schrijf u in als vaste klant bij ons en spaar voor kassakorting. Klik hier om jezelf in te schrijven.

 • Bezorgen
  Wilt u uw bestelling graag thuis bezorgd hebben? Dat kan! Neem daarvoor even contact op met de winkel (073-5492485) of stuur een app of mailtje.

 

Ons huismerk: Animal's Choice

Eind 2019 is ons eigen huismerk gelanceerd, Animal’s Choice. Voor zowel hond als vogel hebben we een eigen lijn voer uitgebracht.

Animal’s Choice hond

Als hondenliefhebber wil je natuurlijk het beste voor je hond. Een gezonde hond begint met een goede, gezonde en uitgebalanceerde voeding. Volop keus daarin, maar welke voeding is nu de juiste voor mijn hond? Deze vraag krijgen we vaak. En het antwoord hierop is niet zomaar gegeven. Hoog tijd om jullie te helpen. Lees verder.
 

 

 

Animal’s Choice Vogel
Luxe voer voor iedere vogel. Al decennialang maakt Smulders Diervoeders in eigen huis luxe voer voor vogels in alle soorten en maten. Die schat aan ervaring verzekert u van exact de juiste balans in zaden om uw vogel mooi en gezond te houden. En dat voor een nette prijs. Lees verder.

Graag vertellen we jullie alles over deze artikelen. Check de website www.animals-choice.nl. Daarop vindt u een overzicht van alle artikelen met een uitgebreide product omschrijving. Vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

GMP-Certificering

Om je goed van dienst te zijn, is ons bedrijf GMP-gecertificeerd. GMP staat voor ‘Good Manufacturing Practices’ (goede wijze van produceren). Met deze certificering kunnen wij de kwaliteit van ons voer garanderen omdat het hele productieproces op een nauwkeurig voorgeschreven en gecontroleerde wijze wordt uitgevoerd.

Winkel en webshop
Graag nodigen wij u uit om eens een kijkje te komen nemen in onze speciaalzaak in Wijbosch. Niet de gelegenheid om te komen? Neem dan eens een kijkje op onze webshop.

Smulders Diervoeders
Loosbraak 30, 5482 TZ Schijndel

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »