Menu
EUR

Osteopathie voor Dieren

 

Dierenosteopaat Merel de Jonge houdt regelmatig praktijk in onze badkamer voor de behandeling van haar patiënten. Omdat het vakgebied van osteopathie nog niet erg bekend is, leggen we je uit wat zij doet.

Merel heeft zich gespecialiseerd in osteopathie voor katten.

Dierosteopathie is een manuele behandelingsvorm met als doel het herstellen van de natuurlijke beweging en beweeglijkheid van alle lichaamsstructuren, zoals spieren, gewrichten en organen. Al deze structuren, die ook onderling met elkaar verbonden zijn, vormen een natuurlijk evenwicht in het lichaam.
 

 

 


Klachten
kunnen ontstaan door een disbalans of een blokkade ergens in het lichaam die het evenwicht en de lichaamsfuncties nadelig gaat beïnvloeden. Door ziekte, een trauma of een operatie, maar ook door minder voor de hand liggende oorzaken zoals stress, (langdurig) medicijngebruik, onjuiste voeding, te weinig of te veel beweging kan een kat niet lekker in zijn/haar vel zitten. Een osteopathische behandeling kan dan een oplossing zijn voor het niet optimaal functioneren.

Contact
Wil je meer informatie over de mogelijkheden van osteopathie of een afspraak maken voor uw kat, kijk dan op de website van de praktijk Dierosteopathie Springtij. Of mail naar [email protected].


NVDO
Dierenosteopaat is helaas een onbeschermde titel. Dat maakt dat het voor een diereneigenaar soms lastig is een goed gekwalificeerde osteopaat, zoals Merel, te vinden voor uw kat, hond, paard of ander (huis-)dier. Sinds 2017 bestaat de beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging Dierosteopathie (NVDO). Deze beroepsvereniging verenigt gedegen opgeleide dierosteopaten. Dit garandeert dat de aangesloten therapeuten gekwalificeerd zijn en toegang hebben tot een professioneel platform voor intercollegiaal overleg binnen de beroepsgroep en nascholing.

Voor meer informatie kijk op www.nvdierosteopathie.nl

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »