Menu
EUR
Hond bang in de auto?

Hond bang in de auto?

Door: Karin Smulders Reacties: 0
 

Stappenplan voor als je hond bang is in de auto

Laat je hond eerst rustig in huis wennen aan de reisbench of gordel. Bij de bench kan het helpen om het favoriete dekentje en speeltje erin te leggen. Laat de hond rustig op onderzoek uit gaan. Gaat dat goed en wil de hond er graag in, oefen dan ook met het deurtje dicht en bouw de tijd rustig op.

- Als stap 1 goed gaat, kun je dit oefenen in de auto. Begin met 5 minuten, als dat goed gaat 10 minuten en oefen dat vervolgens 4 dagen achter elkaar. Zo went je hond aan het in de auto zitten. Zorg dat de auto een fijne plek is en maak het leuk met iets lekkers of een speeltje.

- Als je hond rustig en ontspannen is in de auto, kun je de hond aan het geluid van de auto laten wennen. Doe dit eerst buiten de auto. Is je hond ontspannen bij het geluid, dan kun je je hond in de auto zetten. Laat de auto een tijdje lopen maar ga nog nergens heen. Zorg ook nu weer voor speeltjes en lekkers en beloon je hond als deze rustig blijft.

- De volgende stap is om een kort stukje te rijden met een leuke eindbestemming. Kies een plek dichtbij die je hond erg leuk vindt, zoals een park of hondenuitlaatveld. Dit zorgt ervoor dat je hond leert dat autorijden iets leuks oplevert. Als je je hond alleen maar met de auto meeneemt naar de dierenarts of een pension verklaart dat wellicht waarom de hond bang is in de auto.

- Gaan de korte, leuke ritjes goed, dan kun je dit verder uitbouwen en langere stukken rijden met je hond.

- Als je hond op een bepaald punt tekenen van stress begint te laten zien, ga dan terug naar de vorige stap en probeer het weer rustig op te bouwen. Overhaast het niet!


No-stress

Naast het trainen met je hond zijn er ook producten die je hond kunnen helpen zich meer op het gemak te voelen in de auto. De No stress band vermindert stress en houdt honden kalm door het rustgevend effect van valeriaan en lavendel. Onder andere te gebruiken bij reizen, overmatig blaffen, bij verlatingsangst, of bij pension- en dierenartsbezoek. Daarnaast werkt deze band ook goed bij onweer,  vuurwerk, vernieling of ongewenst territoriumgedrag. De band werkt 3-4 weken, dus ideaal voor op vakantie. Naast de band zijn er ook pipetten of tabletten beschikbaar. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Bron: beaphar.nl 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »