Menu
EUR
Met je huisdier op vakantie: wat moet je weten en wat moet je meenemen?

Met je huisdier op vakantie: wat moet je weten en wat moet je meenemen?

Door: Karin Smulders Reacties: 1

Ter voorbereiding (liefst al 3 weken voor vertrek!):
Ga je naar het buitenland? Informeer op tijd welke specifieke regels (zoals entingen, muilkorf) van kracht zijn in het land. Een aantal landen hebben bijvoorbeeld wat extra eisen. Voorbeelden hiervan zijn het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland en Malta. Deze landen eisen naast de rabiësvaccinatie ook een behandeling tegen lintworm (Echinococcus) tussen 24 en 120 uur voor aankomst. Noorwegen heeft ook extra eisen zoals behandelingen tegen bepaalde parasieten. Bereid jezelf hier goed op voor, door ruim voor vertrek deze eisen te controleren. Op de site van het LICG kun je veel informatie vinden. Daarnaast hebben wij in onze winkel ook een vakantiegids van Elanco met veel informatie. Deze mag je gratis bij ons ophalen.

Zorg dat je huisdier gechipt is én check of de (contact)gegevens op de chip kloppen. Bevestig daarnaast een penning met je telefoonnummer aan de halsband. Let op de +31 toevoeging als je naar het buitenland gaat. Zorg er ook voor dat je huisdier op de juiste wijze behandeld is tegen wormen, teken en vlooien.

Vervoer
Denk aan het vervoeren van je dier. Zet honden in de auto altijd vast met behulp van bijvoorbeeld een goed tuig met autogordel en vervoer katten altijd in een goede veilige reismand. Reis je met de trein of met het vliegtuig? Check vooraf de regels voor het reizen met een huisdier. 

Verblijf
Informeer voordat je vertrekt naar lokale wetten en regels voor huisdieren in de landen en steden die je bezoekt, zoals aanlijnplichten, verboden rassen, en toegankelijke gebieden (parken, stranden). Verder is het handig om ook vast te weten waar je een dierenarts in de regio kan vinden. Check het weer op je bestemming en bereid je voor op de juiste omstandigheden (bijv. warme kleding voor koud weer of koelmatten voor warm weer).

Wat moet er mee op vakantie:

Nog een paar tips:

  • Voer je vers vlees? Er zijn prima alternatieven voor houdbaar vlees voor zowel de hond als kat.
  • Laat je huisdier nooit alleen achter in de auto! Heb je enig idee hoe snel je auto met je hond erin kan opwarmen? Veel mensen onderschatten dit gevaar en dat kost ieder jaar hondenlevens. Laat je hond dus niet achter in de auto.
  • Overweeg een reisverzekering voor huisdieren die medische kosten in het buitenland dekt.
  • Heb je vragen over de (vakantie)voeding? Wij helpen graag!

Check check?? Goed zo:). Wij wensen je een fijne vakantie!


Reacties (1)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »