Menu
EUR
4. De aanschaf van een pup: welke voeding geef ik mij pup?

4. De aanschaf van een pup: welke voeding geef ik mij pup?

Door: Karin Smulders Reacties: 0

 

    Krokante voeding         Geperste voeding         Vers vlees
     


Krokante voeding
Krokante voeding kan ook wel geëxtrudeerde brok of croque worden genoemd. Deze droge voeding is de meest voorkomende brok en heeft vaak een ronde of ovale vorm. Deze brokken worden tijdens het productieproces op een hoge tempartuur verhit (ruim boven de 100℃).


Voordelen van een krokante brok:

- Zeer geschikt voor ‘schrokkers’
- Hoge acceptatie
- Preventief tegen tandplak/tandsteen


Geperste voeding
Een geperste brok is een ook droge voeding. Tijdens het productieproces wordt er met een lagere tempratuur geperst (75-80 ℃). Deze tempratuur is relatief laag waardoor de kwaliteit van grondstoffen beter behouden blijft.

Een geperste brok is een geconcentreerde voeding met minder volume dan een krokante brok. De porties die je geeft zijn daardoor kleiner. De voordelen:

- Lage maagbelasting
- In verhouding goedkoper dan een krokante brok
- Door lagere verhitting beter behoud van nutriënten


Kant en klaar vers vlees (KVV)

Vers vlees bevat ongeveer 60% vocht en bestaat voor 100% uit producten van dierlijke oorsprong. Hierbij kan gedacht worden aan spiervlees, orgaanvlees, kraakbeen,  (soms) kleine hoeveelheden groenten, oliën en vetten.

Voordelen:
- Zeer goed verteerbaar
- Hoge acceptatie
- Weinig ontlasting
- Kan vaak worden ingezet bij allergieën of stofwisselingsproblemen

Veel kwaliteitsverschil

Er zijn allerlei soorten hondenvoeding en vers vlees op de markt. Welke is nu de juiste, hoe staat het met de kwaliteit, welke voeding geef ik mijn pup en hoe kan ik overstappen? Moet ik altijd de hoofdprijs betalen voor goed voer? Een hoop vragen!

Wij helpen je daarmee graag verder. Door de juiste vragen te stellen, kunnen wij beoordelen welke soort voeding past bij jouw hond, maar ook bij jou. Een aantal handige weetjes:

1) Tijdens de groeiperiode is het belangrijk om de pup speciale puppyvoeding te geven die aansluit op de voedingsbehoefte van de hond.

2) Geef je pup nooit onbeperkt beschikking tot voeding, hierdoor krijgt hij te veel energie binnen waardoor er verstoringen in de groei kunnen ontstaan.

3) Heeft je pup veel ontlasting? Dit kan er op duiden dat hij de voedingsstoffen niet allemaal heeft kunnen gebruiken. Vraag ons om advies!

 

Algemeen voedingsadvies:

1) Verdeel de dag portie voeding over minimaal twee en bij voorkeur drie maaltijden per dag. Dat geeft een minder zware maagbelasting en komt de opname van voedingsstoffen ten goede. Je kunt je hond bijvoorbeeld voor je gaat slapen nog een (klein) deel van zijn maaltijd geven.

2) Voor een goede vertering en betere benutting van de voedingsstoffen is rust belangrijk. Laat de hond daarom eerst even uithijgen voordat je hem voert en zorg na de maaltijd voor voldoende rust.

3) Houd de ontlasting van je hond goed in de gaten, hier valt namelijk veel aan af te lezen. Een goede drol van een gezonde hond is donkerbruin van kleur, compact en stevig van structuur.

4) Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater op kamertemperatuur. Koud water is een extra aanslag op de hondenmaag en kan diarree tot gevolg hebben.

 


5) Geef bij voorkeur geen bijvoeding als brood, kaas of tafelresten en beperk ook het aantal kauwsnacks. Deze bijvoedingen kunnen namelijk een verstoring in het maag-darmkanaal veroorzaken.

6) Breek hondenkoekjes in meerdere stukjes, zo kun je jouw hond vaker belonen. Of houd wat brokjes van de dag portie voeding apart om die als beloning te kunnen geven.

7) Om je hond lekker bezig te houden en langer plezier van zijn maaltijd te laten hebben, kun je een voerpuzzel, anti-schrokbak of brokkenbal gebruiken.

 

 

Tip: Voer en verwen verstandig!

 

Van pup tot senior
Je pup blijft natuurlijk geen pup. Na een tijdje gaat de pup over op juniorvoeding (wanneer is ras-afhankelijk), adult voeding en senior voeding. Don’t worry, wij helpen je met de overstap.

Tot slot: natuurlijk betreft elke hond maatwerk. Kom daarom altijd even bij ons langs voor het juiste en passende advies!


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste onze updates en aanbiedingen!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »