Menu
EUR
Hoe maak ik mijn kip blij?

Hoe maak ik mijn kip blij?

Door: Karin Smulders Reacties: 0

1) Als basis heb je natuurlijk een kippenvoerbak en drinktoren nodig. Zodat je jouw kippen iedere dag kan voorzien van kippenvoer en vers water. 

2) Kippen willen graag scharrelen, een ruime ren aan het hok is dan ook een must! Jouw kippen los laten lopen in de tuin kan natuurlijk ook. 

3) Een nachthok, kippen trekken zich tijdens de avond namelijk graag terug. Door het nachthok hebben ze een veilige, warme en beschutte haven. 

4) Je kent het spreekwoord waarschijnlijk wel, met de kippen op stok gaan. Naast het nachthok hebben jouw kippen ook zitstokken nodig om op te kunnen chillen, slapen of uitrusten. 

5) Zorg voor een goede absorberende bodembedekking in het hok, zoals zaagsel, hennepvezels of beukensnippers. 

6) Om het kippenvoer goed te kunnen vermalen hebben kippengrit nodig. Hebben jouw kippen geen toegang tot kiezelsteentjes? Geef ze dan dagdagelijks kippengrit. Doe het grit bijvoorbeeld in de Beeztees Kip Snacktoren. De zijkanten in de toren zijn hier perfect voor!

7) Wil jij een overheerlijk ontb”ei”tje zorg er dan voor dat er in het hok een comfortabele broedplek is. Dit kan in de vorm van een legnest, waar jouw kip ongestoord, warm en tochtvrij haar eieren kan leggen. 

8) Kippenspeelgoed, het klinkt een beetje gek, maar ook jouw kip speelt graag. Dit ziet er misschien een beetje anders uit dan bijvoorbeeld bij honden en katten. Maar ook jouw kip wordt erg gelukkig van speelgoed. Zo kan je bijvoorbeeld de Kippenschommel ophangen of snacks aanbieden in de Snackbal of Snackroller. 

Kortom: Is jouw kip blij? Dan zal je worden beloond met een heerlijk vers ei! 

Bron: Beeztees

Kip

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »