Menu
EUR
Pas op met strooizout!

Pas op met strooizout!

Door: Karin Smulders Reacties: 0

In de winter worden onze wegen gemiddeld bedekt met miljoenen kilo’s strooizout. We voelen ons veiliger op de weg, maar onze viervoeters kunnen hier heel erg last van krijgen. Het pekel kan namelijk o.a. irritatie van de voetzooltjes veroorzaken en er kunnen zelfs pijnlijke wondjes ontstaan. Wat kun je doen om je hond tegen strooizout te beschermen?

Bescherming met speciale balsem
Je kunt dit bijvoorbeeld voorkomen door voor het naar buitengaan de voetzooltjes van je hond in te smeren met een speciale balsem/spray. Dit beschermt de hondenpoten en zorgt voor het afstoten van vocht en zout.

Afspoelen na de wandeling
Bij thuiskomst van de wandeling moet je de voeten van je hond afspoelen met lauwwarm water en ze daarna goed afdrogen. Doe je dit niet, dan kan de hond zichzelf gaan schoonlikken en al dat strooizout binnenkrijgen, is ook niet goed. Er kunnen maagirritaties ontstaan en bij grote inname kunnen honden gaan braken of diarree krijgen. Dit hoeft niet direct te gebeuren, maar de symptomen kunnen tot 72 uur na het binnenkrijgen van het zout optreden. Er kunnen maagirritaties ontstaan en bij grote inname kunnen ze gaan braken of diarree krijgen. Dit hoeft niet direct te gebeuren, maar de symptomen kunnen tot 72 uur optreden. Kijk daarom ook uit dat je hond het zout niet van de straten likt.

Extra goed opletten bij kleine honden
Heb je een kleine hond? Let dan extra goed op langs gestrooide wegen! Kleine honden hebben kortere pootjes en zijn meer vatbaar voor opspattend zout of sneeuw. Dit kan in hun ogen terechtkomen en kan zorgen voor een flinke irritatie. Heeft jouw hond zout in zijn ogen gekregen? Spoel zijn ogen dan een kwartier onder een zachte waterstraal. In verhouding met grote honden, hebben kleine honden maar weinig strooizout nodig om hier last van te krijgen.

Denk ook aan de vacht
Bij honden met lange haren kunnen er sneeuwklompjes in de vacht blijven hangen. Het is aan te raden om overtollig haar weg te knippen, ook tussen de voetzooltjes. Maar let op dat je dit niet te kort doet. De hond mag het natuurlijk niet koud krijgen.

Schoenen tegen strooizout
Heeft jouw hond tijdens de koude winterdagen erg veel last van zijn pootjes? Dan kun je ook speciale hondenschoenen aanschaffen die bescherming bieden voor honden met gevoelige poten of gewonde poten.

Vertrouw je het niet helemaal? Neem even contact met ons op, of raadpleeg je dierenarts!

Bron: Prins Petfoods

 

Recente artikelen

25-11-2024
Vuurwerkangst bij (huis)dieren
1 Reactie
10-09-2024
Weetjes over egels
28-08-2024
De gevaren van Xylitol
1 Reactie

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste onze updates en aanbiedingen!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »