Menu
EUR
Gebitsverzorging van uw hond

Gebitsverzorging van uw hond

Door: Karin Smulders Reacties: 1

Wisselen

Rond hun vierde levensmaand gaan pups wisselen en krijgen ze hun blijvende gebit. Het duurt een paar maanden voordat alle tanden en kiezen zijn doorgekomen. Pups kunnen tijdens deze periode wat hangerig zijn of minder eetlust hebben. Eén ding willen ze heel graag: kauwen! Geef je pup geschikt kauwmateriaal om aan deze behoefte te voorzien.

Blijf het gebit van je hond ook na het wisselen regelmatig controleren. Het komt soms voor dat de melktanden er niet vanzelf uitvallen waardoor de volwassen tanden ernaast of ervoor gaan groeien en er een dubbele rij ontstaat. De dierenarts dient deze tanden dan te trekken. Het komt vaker voor bij de kleinere rassen.


Onderhoud
Tandplak, ontstoken tandvlees en rotte tanden willen we voorkomen. Hoe doen we dat? Controleren, poetsen en kauwen! 


Prins Petfoods heeft een handige handleiding in woord en beeld! Veel honden stribbelen namelijk behoorlijk tegen als er in hun bek moet worden gekeken. Dat komt vaak omdat eigenaren te hard van stapel lopen bij het inspecteren van de kop. We beginnen te snel met vastpakken of, erger nog, gaan pas aan de kop van de hond zitten als er problemen zijn. Wees dat moment voor en maak van ‘tandjes kijken’ een leuke oefening. Zo check jij het hondengebit!


Kauwen
Poetsen is de meest effectieve manier om het gebit schoon te houden. Maar is dat de enige manier? Nee hoor. Naast poetsen is ook kauwen heel belangrijk. En zijn vele soorten speeltjes met een structuur die er voor zorgen dat de tanden wat schoner worden. Daarnaast zijn er goede Dental Sticks en kauwbotten die de hond helpen om het gebit schoon te houden.

We geven wat tips:
- Doggy Dental Sticks
- Farm Food Antler en Easy Antler (speciaal voor de pup)
- Koffieboomhout
- Olijfboomhout
- Yakkaas 


Met het verzorgen van het gebit van je pup kun je niet snel genoeg beginnen. Jong geleerd is oud gedaan!
Lees hier ook onze blog over waarom honden graag kauwen.


Reacties (1)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »