Menu
EUR
Waarom kauwen honden?

Waarom kauwen honden?

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Waarom moeten honden kauwen?

Wanneer een hond gestrest of gespannen is, zal hij uit zichzelf op zoek gaan naar een bezigheid die kalmeert en een prettig gevoel geeft. Veel honden kiezen er dan voor om op iets te kauwen. Tijdens het kauwen worden stofjes aangemaakt die een goed gevoel geven, endorfine en dopamine. Endorfine wordt met name geproduceerd bij pijn of stress. Het heeft een snelle werking, waardoor pijn of stress snel afnemen. Dopamine komt vrij wanneer een hond iets doet waar hij plezier aan beleeft. Dit geeft een goed gevoel.

Kauwen is normaal, natuurlijk en essentieel gedrag voor een hond. Daarnaast is het is ook goed voor het gebit, het tandvlees en de kaken van je hond. Het gebit wordt als het ware op natuurlijke wijze gepoetst. Zo kan tandplakvorming worden tegengegaan.

 

Wat is geschikt om op te kauwen?

  • Natuurlijke snacks: honden zijn dol op varkensoren, bullenpees of runderkophuid. Door het grote aanbod van deze ‘naturals’ is er voor elke hond wel een lekkere snack te vinden. Ook voor honden met allergieën of voedselintoleranties is er voldoende keus. Let wel op, dit soort snacks zijn niet altijd een gezonde keus. Een keer snoepen is prima, maar met mate.
  • Gezonde snacks: dit zijn de snacks die weinig eiwitten en vetten bevatten. Bijvoorbeeld een hertengewei of yakkaas. Lekker lang kauwplezier, zonder dat je hond er dik van wordt!
  • Chewtoys: de producten die niet ‘op’ kunnen, maar waar wel lekker op gekluifd kan worden. In onze winkel werken we met het merk Tasty Bone. Knoerharde botten, met een door en door smaak. Ideaal voor honden die moeten afvallen, of die extreem allergisch zijn.
  • TastyBone heeft een kauwgarantie van 100 dagen, mits men de juiste kluif aan de juiste hond geeft.

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »