Menu
EUR
Je paard hydrateren

Je paard hydrateren

Door: Karin Smulders Reacties: 0
  1. Elektrolyten: een hype of een must
    Net zoals mensen zweten paarden om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Het paardenlichaam doet namelijk aan thermoregulatie en geeft op die manier warmte af. Zweten brengt echter ook nadelen met zich mee want naast heel wat vocht gaat er ook een groot gehalte aan elektrolyten verloren. Dat vocht en die elektrolyten moeten na het zweten terug aangevuld worden. Sommige paardenhouders geven elektrolyten dagelijks, anderen alleen bij een hittegolf of bij een zware wedstrijd. Wanneer heeft het paard die elektrolyten nu eigenlijk nodig, en waarom? In dit artikel lees je er meer over.

  2. Paardrijden in hogere temperaturen
    De meeste van ons kunnen hogere temperaturen (mits niet te extreem) wel waarderen. Paarden functioneren het beste tussen de -5 en +15 °C. Hun thermo neutrale zone is heel anders dan die van mensen. Paarden hebben veel meer spiermassa om op te warmen en minder huid om af te koelen. In deze blog vertelt Cavalor hoe het paardenlichaam reageert op warmte, wat hittestress is en hoe je paard optimaal kan trainen ondanks de warmte.

  3. Cooling down: hoe doe je het goed?
    Er bestaat veel verschil van inzicht over de beste manier om je paard te koelen. Gelukkig zijn er op basis van wetenschap een aantal duidelijke bevindingen naar voren gekomen. Cavalor heeft een filmpje gemaakt met dé 4 stappen voor een goede cooling down. Je bekijkt het filmpje hier

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »