Menu
EUR
Vuurwerkangst bij (huis)dieren

Vuurwerkangst bij (huis)dieren

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Paarden
Gelukkig zijn er maar weinig paarden bang voor vuurwerk. Wanneer ze wel bang zijn, uiten ze dat vaak door:

-  Snuiven en briezen langs de neus
-  Blinde paniek, willen wegrennen
-  Gespannen spieren
-  Agressief gedrag


Enkele tips voor paarden die angstig reageren op vuurwerk. Je kan als paardeneigenaar een aantal dingen ondernemen om het je paard zo comfortabel mogelijk te maken:

1) Zorg dat je paard op een voor hem ‘relaxte’ plek staat. Dat kan veilig in zijn stal zijn, of juist in de groep op de weide. Sommige paarden zijn rustiger op stal met het licht en de radio aan, andere hebben de nood om te lopen en doen het beter op de weide. Op de weide is het best dat ze in kuddeverband lopen. Als de kudde bedaart, zal het paard met paniek ook snel kalmeren.

2) Maak je stal/weide veilig: Zorg ervoor dat er met oudjaar geen objecten in de buurt zijn waar het dier zich aan kan verwonden en check of de omheining van de weide veilig en in orde is.

3) Vraag omwonende om hulp: infomeer bij omwonenden of ze van plan zijn om vuurwerk af te steken en vraag hen vriendelijk om rekening te houden met de paarden.

4) Ben zelf kalm: Het is erg belangrijk dat je als eigenaar rustig blijft onder de situatie. Jouw kalmte en zelfzekerheid zal reflecteren op je paarden.

5) Routine: doe je gewoon de dingen die je anders ook zou doen. Paarden zijn “gewoonte”-dieren.
6) Zorg voor afleiding. Zet de radio aan en zet hem misschien iets harder dan anders.
7) Laat de lichten ’s avond en ’s nachts aan zodat de lichtflitsen minder opvallen.
8) Geef je paarden extra hooi, zodat ze lekker bezig zijn.
9) Staan er op stal twee angstige paarden vlak naast elkaar? Zet er dan een rustig paard tussen


Tip
: Wil je je paard toch helpen met een supplement? Kijk dan eens naar de Cavalor Take it Easy.


Honden en Katten

Vuurwerk is voor veel honden en katten een hel. Al dat geknal, de geur van het kruit dat in de lucht hangt en de vele lichtflitsen.

Een aantal tips voor oudejaarsdag:

1.      Laat je hond (ondanks het vuurwerkverbod) ruim voordat het 00.00u is goed uit 

2.      Laat je hond niet meer los lopen om te voorkomen dat hij wegloopt als hij in paniek is.

3.      Zet de radio aan en houd gordijnen dicht.

4.      Geef hem de mogelijkheid om weg te kruipen op een voor je hond veilige plaats.

5.      Ga niet te overdreven troosten, zorg er gewoon voor dat je er bent voor hem.


Supplementen tegen angst

Om honden en katten te kalmeren zijn er vele verschillende producten te verkrijgen; tabletten, druppels (pipetjes), halsbanden en zelfs shirts. We leggen jullie de verschillen uit.


Tabletten
:

No Stress-tabletten zijn geschikt voor onrustige honden en katten die last hebben van de jaarwisseling (vuurwerk), onweer, alarm, enz.  op natuurlijke basis met onder andere citroenmelisse en hop. De tabletten hebben een korte krachtige werking en kalmeren zonder te versuffen. Geschikt voor alle honden- en kattenrassen en alle leeftijden.


Druppels

No Stress druppels (pipetjes) stimuleren goed gedrag en verminderen stress bij honden en katten. Deze druppels bevatten Valeriaanextract; een natuurlijk middel met een kalmerende werking. Het micro-ingekapselde extract komt langzaam vrij en is 1 week werkzaam. No Stress druppels zijn te gebruiken bij overmatig blaffen en janken, miauwen en sproeien, verlatingsangst, kennel- en dierenartsbezoek, reizen, onweer, vuurwerk, vernielingen en ongewenst territoriumgedrag. Geschikt voor alle honden- en kattenrassen en alle leeftijden.

Wanneer druppels en wanneer tabletten?
In de aanloop naar oud & nieuw wordt er vaak al vuurwerk afgestoken. In deze gevallen adviseren wij No Stress pipetten. Deze pipetten werken een week en mogen wekelijks herhaald worden. De tabletten kunnen het beste op de dag van de jaarwisseling zelf gebruikt worden; ze hebben een korte krachtige werking. Voor zeer nerveuze dieren kunnen de tabletten ook als aanvulling op de druppels gebruikt worden, bijvoorbeeld als extra op oudejaarsavond wanneer de knallen het heftigst zijn.

Band
De No Stress band vermindert stress en houdt huisdieren kalm door het rustgevende effect van valeriaan en lavendel gedurende 3-4 weken. Voor de kat te gebruiken bij overmatig miauwen of sproeien, bij verlatingsangst, bij pension- en dierenartsbezoek, bij reizen of verhuizen, bij onweer, bij vuurwerk, bij vernieling of ongewenst territoriumgedrag en bij moeilijkheden met samenleven. Geschikt voor alle kattenrassen en leeftijden. Voor de hond te gebruiken bij overmatig blaffen, bij verlatingsangst, bij pension- en dierenartsbezoek, bij reizen of verhuizen, bij onweer, bij vuurwerk, bij vernieling of ongewenst territoriumgedrag, bij moeilijkheden met samenleven. Geschikt voor alle hondenrassen en leeftijden.

Verdamper
Er is ook een speciale verdamper. De verdamper verspreidt natuurlijke extracten van valeriaan en lavandin en kalmeert honden en katten op eenvoudige wijze . Een vulling (30ml) vermindert stress en ongewenst gedrag gedurende 4 weken. Plaats deze verdamper in een ruimte waar je huisdier het meeste verblijft (slaapplaats).


Thundershirt

Een speciaal shirt voor angstige, stressvolle honden. Het Thundershirt gaat gemakkelijk aan en zorgt voor een constante druk op de romp van de hond. Deze druk heeft een enorm kalmerende werking voor de meeste honden.

No Stress paste
Een smakelijke pasta op basis van het natuurlijke ingrediënt L-tryptofaan. Het fijne aan deze pasta is dat deze al werkt na 40 minuten. No stress Paste is 100% natuurlijk met een hoog aandeel aan L-tryptofaan. L-tryptofaan en magnesium zijn belangrijk voor het optimaal functioneren van de zenuwen en spieren. De paste heeft een gunstig en ontspannend effect op de gemoedstoestand van hond of kat. Het ondersteunt in spannende tijden, zoals stress bij vuurwerk.
Handig aan de paste is dat deze makkelijk is in te geven via de mond van het dier. De smakelijke pasta wordt goed door het dier opgenomen. Inwerktijd van 40 minuten na toediening en heeft een werkingsduur van maar liefst 3 uur.

Als onze kalmeringsproducten zijn te vinden op onze website:
https://www.smulders-diervoeders.nl/hond/gezondheid/angst/
https://www.smulders-diervoeders.nl/kat/gezondheid/angst/


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »