Menu
EUR
5. De aanschaf van een pup:  Bench(training)

5. De aanschaf van een pup: Bench(training)

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Leren alleen blijven
Als pup komt er nogal wat op je af. Je moet bijvoorbeeld leren alleen te blijven. Een bench kan helpen om je pup te leren alleen te blijven. Het moet een veilige en vertrouwde plek zijn waar je hondje, weg van alle drukte, lekker kan rusten zonder dat hij de buitenwereld, of de buitenwereld hem, in gevaar brengt.  Bijkomend voordeel is dat je de bench  kunt meenemen op vakantie of als je ergens op visite gaat.

Zorg ervoor dat de bench op een plek staat waar geen doorloop is en waar hij ongestoord kan rusten. Zo heeft de pup een ‘eigen’ plekje.


Wennen
Zet de bench met één zijde tegen de muur op een rustige plek van waar de pup de hele ruimte kan overzien. Zorg voor een favoriet kluifje wat niet kan splinteren of speeltje dat je pup alleen krijgt als hij in de bench is. Een splintervrij kluifje is bijvoorbeeld een hertengewei. Laat het deurtje van de bench eerst open en sluit het daarna, terwijl je pup lekker ligt te kluiven en jij in de buurt blijft, alleen voor korte tijd. Is je pup moe en gaat hij ergens liggen slapen? Pak hem dan rustig op, leg hem in de bench en doe het deurtje dicht.

 

Benches bieden je een veilige manier om je hond te vervoeren of om hem even te ‘stallen’ als je niet op hem kunt letten. Gebruik de bench niet uit gemakzucht, ze zijn niet bedoeld om je hond urenlang in op te bergen! Het hoort een voor de hond veilige en rustige plek te zijn waar hij zich, bijvoorbeeld als er bezoek is, kan terugtrekken om lekker te rusten. Stuur je hond nooit voor straf naar zijn bench en leer het verblijf in de bench stapje voor stapje aan.

Groot genoeg
Een bench moet zo groot zijn dat de hond er goed in kan staan en helemaal languit op zijn zij in kan liggen.

 

 


Als een hond niet graag zijn bench in wil, kan het wel eens zijn dat die te krap is en het hondenlichaam daardoor pijn bezorgt! Je kunt een laken of deken over de bench hangen om het idee van een lekker ‘hol’ te creëren. In de bench hoort een comfortabel kleed

Zorg dat je hond geen halsband om heeft waarmee hij onverhoopt aan bijvoorbeeld de sluiting van de bench vast kan komen te zitten en dat er geen voorwerpen op of bij de bench liggen die hij naar binnen kan trekken.

Niet storen s.v.p.

Ligt de hond lekker in zijn bench te slapen? Dan niet storen, s.v.p.! De bench is zijn domein en het is belangrijk dat iedereen in huis dat respecteert.

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »