Menu
EUR
Gezonde hoeven

Gezonde hoeven

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Tijdens het webinar kwamen een aantal vragen met betrekking tot hoefproblemen en voeding veelvuldig terug. De top 3 daarvan hebben we voor je op een rijtje gezet:

1. Mijn paard heeft last van brokkelhoeven. Wat kan ik doen?
Brokkelhoeven, pijnlijke zolen en droge voeten zijn problemen waar veel paarden mee ‘rondlopen’. De kwaliteit, vorm en stand van de hoef is voor een groot deel aangeboren. Hoe zorg je ervoor dat de hoeven van je paard gezond blijven? Met het juiste stalmanagement, een hoefsmid die zijn vak kent en de juiste voeding. In dit artikel delen we tips & tricks en leer je alles over de drie pijlers voor gezonde hoeven.

2. Hoe kan ik de hoefgezondheid ondersteunen met voeding?
Je kunt de opbouw van de hoef vergelijken met het metselen van bijvoorbeeld een muurtje. Daarvoor heb je stenen nodig, cement en gereedschappen en tot slot heb je iemand nodig die ervoor zorgt dat de stenen samen met het cement een mooie muur vormen. Bij hoeven werkt het eigenlijk precies zo. De ‘stenen’ zijn eiwitten. Daarnaast heb je ‘cement’ nodig om alle onderdelen aan elkaar te verbinden. In het geval van hoeven zijn dat mineralen en vitaminen. Tot slot maakt de metselaar er een strakke muur van. De ‘metselaar’ in de hoeven is energie. Wil je meer te weten komen over de belangrijkste ingrediënten voor de hoef? In dit artikel lees je er meer over.


3. Hoefbevangenheid. Geen hoefprobleem, maar een metabool probleem.
Het woord ‘hoefbevangen’ doet vermoeden dat het slechts een hoef probleem is, niets is minder waar want het gaat hier in de meeste gevallen om een metabole ziekte. Ofwel een stofwisselingsprobleem. Hoefbevangenheid is te herkennen aan stijve en stramme bewegingen, abnormaal warme hoeven en een verhoogde digitale pols. In een ernstig stadium neemt het paard vaak een opmerkelijke houding aan waarbij hij achteruit leunt om de pijnlijke, gevoelige hoeven te ontlasten. Meer leren? Lees dan dit artikel: alles over voeding en hoefbevangenheid.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »