Menu
EUR
Winterklaar met huisdieren: tips voor een warm seizoen

Winterklaar met huisdieren: tips voor een warm seizoen

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Warme schuilplaatsen
Zorg ervoor dat je huisdieren altijd toegang hebben tot een warme en droge schuilplaats. Dit kan een gezellige mand in huis zijn, of een goed geïsoleerd buitenhok als je huisdier buiten leeft. Voeg dekens of warmte elementen toe voor extra comfort. Staat het drinkwater van de dieren buiten? Controleer dan regelmatig of dit niet bevroren is!

Tip: Kippen vorstvrij. Dit middel op basis van glycerine en helpt het drinkwater van kippen vorstvrij te houden, door het vriespunt van het water te verlagen.


Wist je dat ook druivensuiker (glucose) kan worden gebruikt als een middel om bevriezing van drinkwater voor dieren te voorkomen. Door het toevoegen van glucose aan het water wordt het vriespunt van het water verlaagd, waardoor het minder snel bevriest, zelfs bij lagere temperaturen. Het is belangrijk om te weten dat het toevoegen van druivensuiker het vriespunt van het water weliswaar verlaagt, maar het water kan nog steeds bevriezen bij extreem lage temperaturen. Het is daarom raadzaam om regelmatig het water te controleren en ervoor te zorgen dat het niet volledig is bevroren.


Kleding voor huisdieren
Sommige huisdieren, vooral die met kortere vachten, kunnen baat hebben bij warme kleding tijdens winterwandelingen. Denk aan jasjes of speciale schoentjes om hun pootjes te beschermen tegen de koude grond.
Tip: kennen jullie de Pawwax al? Een potenwax die kwetsbare hondenpootjes bescherm!


Voedingsaanpassingen
In de winter verbranden huisdieren mogelijk meer energie om warm te blijven. Overweeg om hun dieet aan te passen door ze iets meer voedsel te geven. Twijfel je? Raadpleeg ons dan even voor advies! Loop even onze winkel binnen, of plan een afspraak.


Antivriesmiddelen en giftige stoffen
Houd giftige stoffen, zoals antivries, buiten het bereik van je huisdieren. Antivries heeft een zoete smaak, wat het aantrekkelijk maakt voor dieren, maar het is extreem giftig. Zorg ervoor dat je huisdieren er niet bij kunnen komen.

Regelmatige beweging
Ondanks de kou is het belangrijk om je huisdieren regelmatig te laten bewegen. Korte, frequente wandelingen zijn vaak beter dan lange tochten in de kou. Zorg ervoor dat je huisdier zich na het buiten zijn goed kan opwarmen.

En voor onszelf… een essentieel item dat niet mag ontbreken in je winterse arsenaal is strooizout. Een kleine voorzorgsmaatregel met een grote impact.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste onze updates en aanbiedingen!
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »