Menu
EUR
De hond in bad

De hond in bad

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Het is belangrijk dat je speciale hondenshampoo gebruikt. De ph-waarde van de mens is namelijk 5,5 en die van de hond 7,5. (hoe meer naar de 0, hoe zuurder) . Het is van belang om met de juiste shampoo te wassen zodat de talg-laag van de hond ook niet weggewassen wordt. Bij mensen zorgt deze voor de temperatuurregeling, maar bij honden biedt deze bescherming en zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt. De shampoo gieten wij altijd in een mengfles met een verhouding 1 op 8. Klein laagje shampoo dus en veel water. Lekker schudden en je zult merken dat je met weinig shampoo veel kan bereiken!

Borstelen
Het beste is om je hond voor het wassen eerst even goed te borstelen. Hierdoor verwijder je de losse haren en haal je klitten uit de vacht. Als je hond veel last heeft van knopen in zijn vacht, neem dan goed de tijd om deze er eerst uit te halen. Met water worden deze knopen alleen maar erger.

Wassen
Gebruik lauwwarm water en zorg er voor dat je hond niet uitglijdt. Onze badkamer is voorzien van al deze gemakken. Ook kan je de hond op verschillende plaatsen vastzetten. Blijft je hond gewoon staan, dan hoef je ‘m natuurlijk niet vast te maken.

Door de verstelbare sproeikop van onze douche te gebruiken, kun je de hond voorzichtig nat maken zodat de hond niet zenuwachtig wordt. Begin met een lekkere zachte straal en beloon je hond met je stem. Breng de shampoo uit de mengfles op en werk die rustig en voorzichtig door de hele vacht. Zorg ervoor dat de hond helemaal lekker schuimt , maar laat de ogen een beetje vrij.  Spoel vervolgens de hond goed uit met schoon lauwwarm water zodat er geen shampoo achterblijft. Je kan de douchekop evt op een iets hardere stand zetten (doet dit alleen als de hond het geen probleem vindt!).

Afdrogen
Zodra de hond helemaal uitgespoeld is, knijp je het water uit de vacht. Vervolgens ga je afdrogen. Om het direct schudden van de hond tegen te gaan kun je hem vasthouden in zijn nekvel. Je kunt eventueel ook een waterblazer gebruiken, als de hond dit toelaat (oefening baart kunst!). Bijkomstig voordeel van de wagterblazer… alle losse haren worden meteen weggeblazen, fijn als je hond flink in de rui is.  Dan nog een controle: kijk of de oren helemaal droog zijn, bacteriën nestelen zich graag in vochtige oren. Prijs je hond dan uitbundig, geef hem een beloning en dan duimen maar dat hij niet meteen weer de modder induikt!

Parfum
Ook natte honden ruiken niet naar roosjes. Maar we hebben de lekkerste parfums staan, speciaal voor honden. Ben je klaar met wassen en drogen, spray dan een van deze speciale parfums. Je hoort ruikt heerlijk!

Zorg ervoor dat wassen vooral een leuke bezigheid is. Beloon op tijd, zowel met stem als met iets lekkers. Zo leert je hond dat het helemaal niet erg is om in bad te gaan


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »