Menu
EUR
Een oppas voor uw huisdier

Een oppas voor uw huisdier

Door: Karin Smulders Reacties: 0
Naar de oppas of een oppas aan huis.
Sommige dieren, waaronder bijvoorbeeld vogels en katten, zijn erg gehecht aan hun eigen omgeving en voelen zich daar het prettigst. Als je huisdier gevoelig is voor het verblijf in andere omgeving, kun je het best op zoek naar een oppas aan huis en bijvoorbeeld familie, vrienden of buren vragen het dier te verzorgen. Ook kun je online een oppas zoeken die op je huis wil passen en tegen een kleine vergoeding voor jouw huisdier(en) zorgt. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op, wellicht dat wij je kunnen helpen!
 
Waar moet je op letten:
- Behandel je dier(en) tegen vlooien, wormen en teken.
 
- Zorg dat er voldoende voeding op voorraad is.
 
- Zorg dat je hond of kat is gechipt en geregistreerd staat bij een databank voor het geval het dier onverhoopt wegloopt.
 
- Schrijf voor de verzorger op hoe het dier moet worden verzorgd. Hoe vaak en hoeveel eten? Wanneer uitlaten? De kat wel of niet naar buiten?
 
- Bespreek met de oppas of en hoe je op de hoogte wilt blijven van het wel en wee van je dier. Laat je telefoonnummer achter en zorg voor een tweede contactpersoon voor het geval dát.
 
- Het is niet iets waarover we graag nadenken, maar wel belangrijk: wat moet er gebeuren als je dier tijdens jouw afwezigheid ziek wordt, of komt te overlijden? Wil je op de hoogte worden gebracht tijdens je vakantie?
 
- Laat het telefoonnummer en adres van je dierenarts achter, samen met het chipnummer, dierenpaspoort en een duidelijke foto van je dier.
 
En een aantal tips voor als je huisdier naar een oppas-adres gaat:
- Neem de eigen spullen van je dier mee naar het logeeradres, zoals speeltjes, mand, kussen of kattenbak, denk ook aan een goede riem en halsband.
 
- Kijk vooraf samen goed naar de woonsituatie op het logeeradres. Huizen van mensen die zelf geen huisdieren hebben, zijn vaak niet ‘dierproof’ ingericht. Staan er giftige planten? Kan het dier ontsnappen? Zijn er meubels waarin het dier zijn tanden of nagels kan zetten? Bereid je goed voor en zorg voor duidelijke instructies voor de verzorger(s).
 
 
Is alles goed geregeld? Dan kun je met een gerust hart op vakantie!
 

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »