Menu
EUR
Maagklachten bij paarden

Maagklachten bij paarden

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Regelmatige voeding
Zorg voor regelmatige, kleine voedingen gedurende de dag in plaats van enkele grote maaltijden. Paarden zijn van nature grazers, dus het nabootsen van hun natuurlijke eetgewoonten kan helpen om maagklachten te voorkomen.

Toegang tot ruwvoer
Laat paarden zo veel mogelijk toegang hebben tot ruwvoer, zoals hooi of gras. Ruwvoer helpt de natuurlijke speekselaanmaak te stimuleren, wat de zuurgraad in de maag kan verminderen en het risico op maagklachten kan verminderen.

Vermijd vasten
Laat het paard niet te lang zonder voedsel staan. Vasten kan de pH-waarde in de maag verhogen en het risico op maagzweren vergroten.

Verminder stress
Stress kan een belangrijke factor zijn bij het ontwikkelen van maagklachten bij paarden. Probeer stressfactoren zoveel mogelijk te verminderen, zoals veranderingen in de omgeving, transport, of het scheiden van metgezellen.

Voldoende beweging
Regelmatige lichaamsbeweging kan de spijsvertering bevorderen en het risico op maagklachten verminderen. Zorg voor voldoende beweging, bijvoorbeeld door dagelijkse weidegang.

Gebruik van voedingssupplementen
In sommige gevallen kan het gebruik van voedingssupplementen zoals magnesium of probiotica de spijsvertering bevorderen en de kans op maagklachten verminderen.

Geleidelijke veranderingen in het dieet
Als je wijzigingen in het dieet van het paard moet aanbrengen, doe dit dan geleidelijk om stress en spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Water beschikbaar stellen
Zorg ervoor dat het paard altijd toegang heeft tot vers, schoon water. Voldoende waterinname is essentieel voor een gezonde spijsvertering.


Als je paard toch symptomen van maagklachten vertoont, zoals verminderde eetlust, gewichtsverlies, of gedragsveranderingen, is het belangrijk om een dierenarts te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en passende behandeling.

Check hier onze gastro-producten van Cavalor en van Havens


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »