Menu
EUR
Waarom een orthopedisch kussen?

Waarom een orthopedisch kussen?

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Waarom een orthopedisch kussen?

Is dat nu echt nodig? Een orthopedisch kussen voor de hond? Wij denken dat het zeker baat heeft. Een orthopedisch hondenkussen kan namelijk veel klachten voorkomen. Hoe groter en zwaarder de hond, hoe eerder hij of zij gewrichtsklachten zal ontwikkelen. Zowel de ellebogen als de heupen hebben nogal eens wat extra ondersteuning nodig (de zogenoemde drukbelasting).

Gewone kussens of manden houden geen rekening met de drukbelasting. De wervelkolom van de hond hangt en de gewrichten raken de grond. Dit kan op middellange en lange termijn leiden tot problemen met de wervelkolom en de gewrichten. Een orthopedisch hondenkussen verlicht deze druk van de gewrichten en de wervelkolom.

Om deze reden is een orthopedische hondenkussen eigenlijk voor alle honden aan te raden. Bij een orthopedisch kussen ligt de wervelkolom van de hond helemaal recht. Hierdoor worden een hoop ouderdomskwalen voorkomen.

Wanneer raden we een orthopedische hondenkussen aan?

  • Senior honden
  • Honden met heupdysplasie (HD) of elleboogdysplasie (ED)
  • Honden met een hernia of problemen aan de wervelkolom
  • Honden met reuma
  • Honden met artrose
  • Na een operatie

 
Welke orthopedisch kussen adviseren we?
Er zijn verschillende soorten ‘schuim’ op de markt om een orthopedisch kussen te vullen. Wij werken het liefst met traagschuim. Traagschuim, uitgevonden door NASA, is een schuim dat zich vormt en soepeler wordt naarmate het warmer wordt, ook vanwege de lichaamswarmte. Het biedt uitstekende ondersteuning in dunnere lagen dan normaal schuim. Omdat je hond op traagschuim ligt, past het oppervlak zich langzaam aan de gewichtsverdeling en biedt een goed uitgelijnd ondersteuningssysteem.

Hoe voel je of een kussen traagschuim heeft? Ga eens op het kussen hangen. Zakt het meteen in, dan heb je te maken met kratschuim. Zakt het langzaam in z’n vorm, dan heb je te maken met traagschuim. Kratschuim past zich onmiddellijk aan de druk aan. Het nadeel daarvan is echter dat de het niet zo’n lange levensduur heeft. Omdat de kwaliteit van traagschuim wordt beoordeeld op de dichtheid, niet op de dikte, kan een goed traagschuimkussen met een dikte van slechts twee centimeter een uitstekende ondersteuning bieden.

Welk type slaper is jouw hond?
Wil je weten of jouw hond een orthopedisch kussen nodig heeft en welke? Wij adviseren graag. Check ook onze website voor onze collectie orthopedische kussens.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »