Menu
EUR
Van weide naar stal

Van weide naar stal

Door: Karin Smulders Reacties: 0

Als de paarden naar binnen komen en meer op stal staan veranderd het rantsoen van het paard. Wanneer er aanpassingen in het rantsoen worden gedaan, dient dit geleidelijk aan te gebeuren om de maag- en darmflora niet te verstoren om problemen als koliek of dunne mest te voorkomen.

Naast de veranderingen in het rantsoen kan een verandering in hun dagelijkse routine ook stress geven.
Om paarden te ondersteunen bij deze overgang kan de Hartog Digest gevoerd worden. De Hartog Digest ondersteunt en beschermt het maag-darmkanaal tijdens overgang naar een ander rantsoen en helpt als ondersteuning bij stressvolle situaties.


Enkele tips voor een goede overgang:

  • Zorg dat je weet wat je voert, dus analyseer je ruwvoer om problemen met teveel aan suikers of tekorten in eiwit te voorkomen.
  • Begin half/ half met nieuwe partij ruwvoer of weidegang neem hiervoor minimaal 14 dagen de tijd.
  • Introduceer kleine porties en zorg dat je paard genoeg (vrije) beweging heeft gedurende de dag
  • Kijk goed naar je paard en stuur op tijd bij

Voedingswaarde gras
Aan het einde van het weideseizoen zitten er nog maar weinig voedingswaarden in het gras. Door een tekort aan voedingswaarde zoals eiwitten, kunnen paarden terug vallen in hun gewicht. Een goede manier om in de gaten te houden is het paard wegen of een conditiescore te geven in de weken voor en na de wisseling. Aan de hand daarvan kan gekeken worden of je paard te veel gewicht verliest en of je paard voldoende spiermassa behoud.

Eiwitten zijn belangrijk!
Om het verlies van spiermassa en/of gewicht te voorkomen zijn eiwitten een belangrijk onderdeel in het rantsoen. Eiwitten zijn bouwstenen en o.a. zeer belangrijk voor het onderhouden en opbouwen van spieren. Een eiwitrijk dieet draagt dan ook bij aan een gezonde manier van aankomen in gewicht/spieren.

De Hartog Lucerne-mix is rijk aan hoogwaardige eiwitten welke voor je paard zeer goed opneembaar zijn. Daarnaast zit luzerne boordevol natuurlijke vitamine en mineralen wat het een zeer geschikte aanvulling maakt op je huidige rantsoen.

Het geven van een ruwvoermix stimuleert daarbij ook extra kauwen wat maakt dat je paard langer over zijn / haar voeding doet en extra speeksel produceert om maagzuur te reduceren. De Hartog Lucerne-mix is daarmee een zeer geschikt product om te combineren met je krachtvoerders om het algehele welzijn van je paard te verbeteren.

Check ook eens de Hartog Senior en Hartog Digest.

Bron: Hartog Lucerne


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

0
Vergelijk

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »